به خدمات 24 ساعته بازرگانی گرام اعتماد کنید!

دمای نگهداری محصولات غذایی در سردخانه

دمای نگهداری محصولات غذایی در سردخانه

دمای نگهداری محصولات غذایی در سردخانه چه میزان باید باشد ؟

 

فساد محصولات غذایی و سبزیجات در دمای بالا بسیار سریع تر از دمای خیلی پایین امکان پذیر است. بنابراین توجه به دمای نگهداری محصولات غذایی در سردخانه از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.

بررسی دمای نگهداری محصولات غذایی در سردخانه

برای نگهداری از برخی از محصولات غذایی نظیر گوشت ماهی ، گوشت قرمز و … باید از سردخانه استفاده شود. امروزه سردخانه ها در انواع مدل های مختلف سردخانه بالای صفر و سردخانه زیر صفر طراحی می شوند. از سردخانه زیر صفر برای نگهداری بستنی ، گوشت و … استفاده می شود. سردخانه بالای صفر نیز برای نگهداری از برخی از میوه ها و محصولات غذایی انتخابی مناسب می باشد.

دمای نگهداری محصولات غذایی در سردخانه
دمای نگهداری محصولات غذایی در سردخانه

بررسی دلایل ضرورت سردسازی محصولات غذایی

دلایل ضرورت سردسازی محصولات غذایی متفاوت است. برخی از مهم ترین دلیل ها برای سردسازی محصولات غذایی مختلف عبارتند از :

  1. برخی از محصولات غذایی فسادپذیر هستند بنابراین باید این محصولات غذایی در سردخانه نگهداری شوند.
  2. برخی از محصولات فصلی هستند ولی تقاضای آن ها همیشگی است بنابراین بهتر است این محصولات پ در فضای سردخانه نگهداری شوند.
  3. افت رطوبت زیاد باعث چروک شدن و خشک شدن برخی از محصولات غذایی می شود.

شرایط نگهداری محصولات غذایی در سردخانه

توجه به شرایط نگهداری محصولات غذایی در سردخانه از اهمیت زیادی برخوردار است. برای نگهداری محصولات غذایی در سردخانه اصول زیر را مد نظر داشته باشید :

  1. اگر میوه و سبزیجات در فضای سردخانه با شرایطی غیر استاندارد نگهداری شوند کیفیت ظاهری ، طول عمر و ارزش غذایی آن ها کمتر می شود. به همین دلیل بهتر است هر یک از محصولات غذایی در سردخانه در دمای مناسبی نگهداری شوند.
  2. برخی از میوه ها اگر در کنار یکدیگر قرار بگیرند خیلی زود فاسد می شوند بنابراین بهتر است از قرار دادن این نوع میوه ها در کنار یکدیگر خودداری کنید.
  3. مقدار دما و رطوبت باید به گونه ای تنظیم شوند که به خواص ظاهری ، شیمیایی و طعم محصولات غذایی و میوه ها آسیبی وارد نشود.
  4. تنظیم میزان رطوبت مناسب برای نگهداری از سبزیجات و میوه های مختلف از اهمیت زیادی برخوردار است.
دمای نگهداری محصولات غذایی در سردخانه
دمای نگهداری محصولات غذایی در سردخانه

دمای نگهداری میوه ها و سبزیجات در سردخانه

دمای نگهداری انواع محصولات غذایی در سردخانه با یکدیگر متفاوت است. برای نگهداری از میوه و سبزیجات در سردخانه باید از دمایی مناسب استفاده شود. دمای مناسب برای نگهداری از سبزیجات مختلف در سردخانه بین -1 تا 15  درجه سانتی گراد متغیر است. برای نگهداری از سبزیجات یخ زده نیز از محدوده دمایی -12 و -18 و -24 استفاده می شود.

مناسب ترین دما برای نگهداری از میوه ها در سردخانه بین -1 تا 15.5 درجه سانتی گراد متغیر می باشد. برای نگهداری از میوه های یخ زده نیز باید دما و رطوبت سردخانه زیر صفر بین دماهای مختلف -12 و -18 و -24 باشد.

دمای نگهداری انواع محصولات غذایی در سردخانه

دمای نگهداری انواع محصولات غذایی در سردخانه در جدول زیر ارائه شده است. توجه داشته باشید که این محصولات جزو پراستفاده ترین محصولات غذایی می باشند.

 

 

نام محصول غذایی دمای نگهداری محصولات غذایی در سردخانه ( بر حسب سانتی گراد ) رطوبت نسبی ( بر حسب درصد )
انواع ماهی-18 تا -2890-95
گوشت منجمد17- تا -2390-95
مرغ منجمد-17 تا -2390-95
کره-1870-85
پنیر چدار0 تا 265
بستنی-26 تا -2890-95
محصولات تازه دریایی بسته بندی شده0 تا 2———
تخم مرغ+4———
انواع غذای آماده+3
شیر خام و شیر پاستوریزهدمای نگهداری بر حسب دمای اعلامی شرکت تولید کننده———
مواد غذایی فاسد شدنیدمای نگهداری بر حسب دمای اعلامی شرکت تولید کننده———

دمای نگهداری از انواع محصولات غذایی که به روش انجماد سریع ، منجمد شده اند به شرح زیر است :

نام محصول غذایی دمای نگهداری در سردخانه ( حمل و نقل و ذخیره سازی ) بر حسب درجه سانتی گراد
بستنی-18
گوشت چرخ کرده و گوشت آماده-18
انواع محصولات ماهیگیری-18
تمامی ماهی های بریده شده برای تهیه کنسرو-18

 

گروه تولیدی بازرگانی گرام

گروه تولیدی بازرگانی گرام پیشرو در صنعت ساخت سردخانه و چیلر است. گروه تولیدی ما همچنین در ساخت انواع تجهیزات مربوط به سردخانه دارای سابقه ای درخشان است.

اگر شما تمایل به طراحی سردخانه صنعتی دارید بهتر است قبل از هر چیز مشاوره لازم را دریافت کنید. شایان ذکر است که باید از شرایط نگهداری انواع محصولات غذایی در سردخانه نیز اطلاع کافی را داشته باشید.

 

نتیجه گیری :

توجه به دمای نگهداری محصولات غذایی در سردخانه از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. صاحبان این مشاغل باید اطلاعات کافی را از شرایط و دمای نگهداری انواع محصولات غذایی ، میوه و سبزیجات در سردخانه داشته باشند. در غیر این صورت ممکن است با انجام یک اشتباه کوچک مواد غذایی فاسد شوند و فرد ضرر زیادی کند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare