سردخانه صنعتی بالای صفر چیست ؟
برای نگهداری برخی از محصولات در فضای سردخانه به مدت طولانی از سردخانه صنعتی بالای صفر استفاده می شود. در این نوع سردخانه محیطی فراهم شده است که محصولات دچار یخ زدگی و دچار فساد نخواهند شد.
بررسی سردخانه صنعتی بالای صفر
از سردخانه بالای صفر درجه برای نگهداری کنسرو ، انواع میوه و سبزیجات استفاده می شود. دمای این نوع سردخانه ها بین 0 تا +15 درجه سانتی گراد است. این نوع سردخانه ها همچنین باعث حفظ کیفیت محصول می شوند و از یخ زدگی محصولات نیز جلوگیری می کنند.
بررسی تجهیزات سردخانه های بالای صفر درجه
برای طراحی سردخانه بالای صفر درجه از تجهیزات زیر استفاده می شود :
مراقبت از تجهیزات سردخانه های بالای صفر از اهمیت زیادی برخوردار می شود. برای مراقبت از این نوع تجهیزات نکات زیر را مد نظر داشته باشید :
- پذیرش اتوماسیون
- حفظ محدوده دما
- به حداقل رساندن اتلاف حرارت
- استفاده از تجهیزات مناسب
- مدیریت کردن تقاضای انرژی
- داشتن برنامه اضطراری
اصول نگهداری محصولات در سردخانه صنعتی بالای صفر
نگهداری محصولات در سردخانه صنعتی بالای صفر از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. در زمان نگهداری محصولات در فضای سردخانه بالای صفر درجه به نکات زیر توجه داشته باشید :
- از انبار کردن دو نوع محصول مختلف در یک اتاق خودداری کنید. زیرا هر محصول غذایی دارای شرایط نگهداری خاص خود می باشد.
- وضعیت چیدن بسته بندی محصولات غذایی را کنترل کنید. توجه داشته باشید که چیدن بسته بندی محصولات غذایی باید به گونه ای باشد که حدود 50 سانتی متر از دیوارهای جانبی فاصله داشته باشند. در زمان چیدمان بسته بندی محصولات غذایی به فاصله آن ها از سقف نیز توجه داشته باشید.
- در فضای اتاقک های سرد باید یک راهرو در وسط محصولات چیده شده وجود داشته باشد.
- در طول نگهداری محصول در فضای سردخانه صنعتی بالای صفر باید همواره روی محصول آزمایشات مستمر انجام می شود.
- رعایت اصول بهداشتی
- نظافت کامل سالن و اتاقک های سرد نیز از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
- برای نگهداری اصولی میوه و سبزیجات در سردخانه بالای صفر درجه باید دما و رطوبت نسبی تهویه هوا به صورت مرتب کنترل شود. با رعایت این نکته از رشد قارچ ها جلوگیری می شود. توجه داشته باشید که دما و رطوبت نسبی باید توسط مدیر فنی و بر اساس جدول به صورت دوره ای کنترل و بازرسی شود.
بررسی عملیات لازم قبل از ذخیره میوه و سبزیجات در سردخانه بالای صفر درجه
قبل از ذخیره سازی میوه و سبزیجات در فضای سردخانه بالای صفر درجه باید عملیات زیر انجام شود :
- سرد کردن مقدماتی :
ابتدا باید دمای محصول قبل از انبار کردن آن پایین آورده شود. در فضای سردخانه بالای صفر از راهرویی که مابین سالن های سرد قرار دارد برای سرد کردن اولیه استفاده می شود. شایان ذکر است که میوه و سبزیجاتی که برای انبار کردن در فضای سردخانه انتخاب می شوند باید کاملا سالم و دارای کیفیت باشند.
- درجه بندی :
درجه بندی دقیق سردخانه یکی از مهم ترین عملیاتی می باشد که قبل از قرار دادن میوه و سبزیجات در فضای سردخانه باید مورد توجه قرار بگیرد.
- التیام بخشیدن به میوه و سبزیجات آسیب دیده :
در صورتی که برخی از میوه ها و سبزیجات صدمه دیده اند باید در شرایطی مناسب و به کمک مواد مناسبی ترمیم یا التیام داده شوند.
- واکسن زدن فیزیکی :
واکسینگ فیزیکی یکی دیگر از عملیاتی است که قبل از نگهداری میوه و سبزیجات در سردخانه صنعتی بالای صفر انجام می شود.
- بسته بندی :
آخرین عملیات برای نگهداری میوه و سبزیجات در سردخانه بالای صفر درجه بسته بندی اصولی میوه و سبزیجات می باشد. بسته بندی محصول باید به گونه ای انجام شود که هوای سرد بتواند به سهولت در داخل محصول نفوذ کند.
شرکت بازرگانی گرام
بازرگانی گرام در زمینه تولید و ساخت سردخانه صنعتی بالای صفر درجه و سردخانه زیر صفر درجه در حال فعالیت می باشد.
سردخانه هایی که توسط این گروه تولیدی ساخته می شوند دارای کیفیت بی نظیری می باشند. این شرکت معتبر همچنین برای ساخت تجهیزات سردخانه از متریال های با کیفیت استفاده می کند.
نتیجه گیری :
در این مطلب در مورد سردخانه صنعتی بالای صفر اطلاعات مفیدی را در اختیار شما همراهان عزیز قرار دادیم. امیدواریم از مطالعه این مطلب نهایت بهره را برده باشید و اطلاعات لازم را در این زمینه بدست آورده باشید.