اطلاعات تماس بازرگانی گرام

دفتر شهرک صنعتی بزرگ شیراز :
شیراز شهرک صنعتی- بعد از میدان اول سمت راست قبل از شرکت خدماتی شهرک ها
شنبه تا 5شنبه: 7صبح - 4عصر
۰۷۱۳۷۷۴۰۱۶۸

دفتر مرکزی:
شیراز - بلوار میرزای شیرازی تاچارا کوچه ۱۱ پلاک ۱
شنبه تا 5شنبه: 7صبح - 4عصر
۰۷۱۳۶۳۶۰۸۵۶

دفتر تهران:
خیابان سعدی شمالی-خیابان برادران قائدی-سه راه ظهیرالاسلام-ساختمان کاسپین-طبقه ۳-واحد ۳۴
شنبه تا 5شنبه: 8صبح - 5عصر
۰۲۱۷۷۶۱۹۰۰۶

رایج‌ترین اشتباهات در نگه‌داری و طراحی سردخانه

ساخت سردخانه در شیراز
در این مقاله قصد داریم از تعدادی از بزرگ‌ ترین اشتباهات در نگه‌داری و طراحی سردخانه های مختلف سخن بگوییم.

فهرست مطالب رایج‌ترین اشتباهات در نگه‌داری و طراحی سردخانه

رایج‌ترین اشتباهات در نگه‌داری و طراحی سردخانه ها که صاحبان صنایع مرتکب می‌شوند.

نظر به این‌که سردخانه‌ها یک بخش بسیار مهم برای هر صنعتی هستند، طراحی سردخانه را می‌توان یک قدم بسیار مهم در پیشرفت یا پسرفت یک صنعت دانست. علاوه‌بر این، چه طراحی و چه نگهداری سردخانه، پروسه‌ی پیچیده و سنگینی هستند که ممکن است اشتباهات متعددی در حین اجرای آن‌ها رخ دهد.

بازرگانی گرام پیش از این به باید و نبایدهایی که می‌بایست حین طراحی و اجرای سردخانه رعایت کرد، اشاره کرده است. در این مقاله قصد داریم موضوع را کمی بسط دهیم و به رایج‌ترین اشتباهاتی که صنایع ممکن است در حین طراحی و نگهداری از سردخانه‌ی خود مرتکب شوند، اشاره نماییم.

اشتباهات در نگه‌داری و طراحی سردخانه
اشتباهات در نگه‌داری و طراحی سردخانه

چرا نگهداری از سردخانه یکی از مراحل مهم سردخانه‌ داری‌ است؟

نگهداری و سرویس سردخانه یکی از مهم‌ترین مراحل برای صاحبان سردخانه‌هاست. این روند مستقیما روی کیفیت و صحتِ محصولاتی که در سردخانه نگهداری می‌شوند، موثر است. به همین دلیل، باید در سرویس دائمی و مرتب سردخانه دقت شود. در صورتی‌که سردخانه‌ی شما به موقع سرویس شود و به درستی از آن نگهداری شود،

در نتیجه محصولات نگهداری‌شده در آن به باکتری یا هر میکروارگانیسم دیگر آلوده نخواهد شد. دمای مناسب و کنترل رطوبت نیز در سردخانه‌ها اهمیت زیادی دارد. سرویس مرتب سردخانه به شما این اجازه را می‌دهد تا جلوی خرابی و ورود ضرر به کسب‌وکار خود را بگیرید. از طرفی، سرویس به‌موقع سردخانه موجب می‌شود تا حد زیادی، از هزینه‌های احتمالیِ آینده‌ی سردخانه جلوگیری شود.

در بسیاری از موارد، به‌موقع بودن سرویس سردخانه، جلوی ورود آسیب‌های جبران‌ناپذیر به محیط زیست را نیز می‌گیرد. از طرفی،‌ فقدان دقت در سرویس و نگهداری از سردخانه یا اضافه بار بیش‌ازحد سردخانه، موجب می‌شود تا تجهیزات سیستم با صدمات سنگینی مواجه شوند. در چنین مواقعی، هزینه‌ی تعمیر این قطعات بسیار سنگین خواهد بود و فشار زیادی هم به صاحبان سردخانه خواهد آمد.

سرویس به‌موقع سردخانه تا حد زیادی می‌تواند جلوی این آسیب‌ها را بگیرد. دقت کنید که سرویس منظم سردخانه تضمین‌کننده‌ی حفظ کیفیت محصول خواهد بود و جلوی خرابی‌های سیستمی و ضررهای کمرشکن را می‌گیرد. به همین دلیل و برای این‌که از کیفیت و سلامت محصولات، صحت قطعات و بازده سیستم اطمینان حاصل شود، سرویس درست و اصولی سردخانه ضروری‌ست.

اشتباهات سرویس سردخانه
اشتباهات سرویس سردخانه

بزرگ‌ترین اشتباهاتی که ممکن است در سرویس سردخانه رخ دهد.

  • سردخانه‌ها دائما در حال فعالیت هستند و درست مانند هر سیستم تکنیکی دیگری، نیاز به سرویس سرِ وقت دارند. معمولا رایج‌ترین و بزرگ‌ترین اشتباهی که صاحبان صنایع در نگهداری از سردخانه مرتکب می‌شوند، چکاپ دیربه‌دیرِ سردخانه‌ است. یک سردخانه‌ی کثیف و آلوده می‌تواند منجر به گسترش باکتری و میکروارگانیسم‌ها شود و محصولات شما را نیز آلوده کند. بنابراین باید آن را به موقع سرویس کرد.
  • وجود محصولات مازاد بر بار در سردخانه: هر کارشناسی در هنگام طراحی سردخانه، محدوده‌ی مشخصی برای بار محصولات موجود در آن تعیین می‌کند. این محصولات که به اضافه‌‌بار معروف هستند، جلوی گردش صحیح هوا را در سردخانه می‌گیرند، در کنترل دما اختلال ایجاد می‌کنند و عمل تخریب محصولات نگهداری‌شده در سردخانه را سرعت می‌بخشند.
  • عدم نظارت بر دما و میزان رطوبت: هر محصولی که در سردخانه نگهداری می‌شود، تنها در یک بازه‌ی دما و رطوبت سالم می‌ماند. نوسانات دائم دما/رطوبت، به همراه عدم توانایی در حفظ دما، خرابی یا کاهش کیفیت محصولات را در پی خواهد داشت.
  • عایق بی‌کیفیت یا ضعیف: انتخاب یک عایق مناسب،‌ یکی از مهم‌ترین مراحل طراحی سردخانه است. وقتی در حین طراحی سردخانه، عایقی متناسب با نحوه‌ی بهره‌برداری، محصولات درون سردخانه و در کل،‌ بازه‌ی دمایی/اقلیمی محیط انتخاب نشود، نه تنها بازده‌ی انرژی پایین خواهد آمد، بلکه هزینه‌های سردخانه سربه‌فلک خواهد کشید و اثرات آن در محیط زیست هم دیده خواهد شد.
  • سرویس به موقع، اما غیراصولی: شما حتما باید برای سرویس سردخانه، از کارشناسان خبره استفاده کنید. سرویس غیراصولی سردخانه موجب خرابیِ بیش‌تر قطعات سردخانه خواهد شد. این امر چه بسا هزینه‌های تعمیر را گردنِ شما خواهد انداخت، بلکه حتی موجب می‌شود مجبور به خرید قطعات سردخانه جدید شوید. بنابراین بهترین توصیه این است که به درستی و با کمک متخصصان حرفه‌ای، سردخانه‌ی خود را سرویس کنید.
طراحی و ساخت سردخانه
طراحی و ساخت سردخانه

قدم بزرگی به نام طراحی سردخانه !

طراحی سردخانه را می‌توان یکی از حیاتی‌ترین مراحل راه‌اندازی و ساخت سردخانه دانست. طراحی سردخانه هم درست مانند نگه‌داری از آن، در حفظ سلامت و کیفیت محصولاتی که در سردخانه انبار می‌شوند،‌ ضروری‌ست. سردخانه باید به شکلی طراحی شود که بتوان دما و رطوبت آن را به همراه سطح میکروارگانیسم‌ها، با دقت مشخص کرد. علاوه بر این،‌ طراحی سردخانه باید به گونه‌ای باشد که از چرخش صحیح و مناسب هوا در تمامی نقاط ضروری سردخانه اطمینان حاصل گردد.

این امر نه تنها جلوی خرابی محصولات را می‌گیرد، بلکه باعث می‌شود که هزینه‌های سردخانه تا حد زیادی کاهش پیدا کند. طراحی نامناسب سردخانه، کاهش بازدهی انرژی و افزایش نرخ قبوض سردخانه را در پی خواهد داشت. بماند که اثرات سنگینی هم بر محیط‌ زیست بر جای خواهد گذاشت. از این رو، باید در انتخاب و طراحی سردخانه دقت لازم اجرا شود.

اشتباهات طراحی سردخانه
اشتباهات طراحی سردخانه

و اما رایج‌ترین اشتباهاتی که ممکن است در طراحی سردخانه رخ دهد

  • باز هم عایق نامناسب: معمولا عدم پیروی از عایق‌بندی اصولی، رایج‌ترین و بزرگ‌ترین اشتباهی‌ست که صنایع در حین طراحی سردخانه مرتکب آن می‌شوند. در صورتی‌که عایق سردخانه مناسب نباشد، هوای سردخانه به بیرون نشت می‌کند، هوای گرم وارد سردخانه می‌شود و فشار سنگینی به سیستم خواهد آورد.
  • جریان هوا با افت کیفیت مواجه می‌شود: چرخش صحیح هوا یکی از مهم‌ترین وظایف یک سردخانه است. وقتی این جریان با مشکل یا مانع مواجه شود، تاثیر خود را با خرابی یا افت کیفیت محصولات خواهد گذاشت.
  • عدم قرارگیری صحیح قطعات سردخانه در جای مناسب: جای‌گیری نامناسب قطعات سردخانه، از جمله دیگر اشتباهات رایج در طراحی سردخانه است. این امر هم جلوی توزیع مناسب هوا را می‌گیرد، هم موجب خرابی قطعات در درازمدت می‌شود. دقت کنید که اگر قطعات خیلی نزدیک دیواره‌های سردخانه قرار بگیرند، می‌توانند جلوی جریان صحیح هوا را بگیرند و دما متعاقبا دچار افت کیفیت خواهد شد.
  • سایزبندی غلط سردخانه: اولین قدمی که شما ممکن است در حین طراحی سردخانه بردارید، سنجش ابعاد سردخانه و سایزبندی آن است. اندازه‌ی سردخانه باید بر اساس مقدار موادی که در آن نگهداری می‌شود و بازه‌ی دمایی مطلوبِ سردخانه باشد. اگر سردخانه بیش‌ازحد کوچک باشد، موجب اضافه‌بار و فشار بر سیستم خواهد شد. سردخانه‌ی بیش‌ازحد بزرگ هم می‌تواند موجب مصرف بیش‌ازاندازه‌ی انرژی گردد.
  • عدم نگهداری صحیح یا به‌ موقع: دوباره بازگشتیم به مبحث نگهداری از سردخانه. حتی اگر شما در طراحی سردخانه هیچ کاستی و نقصی نداشته باشید، عدم سرویس به‌موقع سردخانه منجر به بروز ایرادات مختلف در سیستم تبریدی خواهد شد. لذا مطمئن شوید که سردخانه به موقع و «صحیح» سرویس شود.

سوالات خود را از ما بپرسید.

بازرگانی گرام، عرضه‌کننده‌ی محصولات و قطعات تبریدی باکیفیت در بازار ایران است. این برند نه تنها نماینده‌ی انحصاری برخی از معتبرترین شرکت‌های تبریدی جهان است، بلکه در توزیع قطعات سردخانه‌ی باکیفیت هم در این میان کم نگذاشته است. می‌توانید جهت اطلاعات بیش‌تر در زمینه‌ی طراحی و ساخت سردخانه، با کارشناسان بازرگانی گرام مشورت کنید.

اشتراک گذاری در :

ممکن است مطالعه مطالب مرتبط زیر به شما کمک بیشتری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *